Netikett workshop - Digitális etikett - Bright Generation

Netikett workshop – Digitális etikett

Netikett, avagy a digitális etikett.
Egy interaktív előadás digitális applikációkkal fűszerezve, ahol a gyerekek játékosan sajátítják el, hogy hogyan is kell helyesen használni az internetes kommunikáció felületeit és betartani azok íratlan szabályait.

Leírás

Mit engedhetünk meg magunknak a másikkal szemben a virtuális világban?
Mi az ami még poén, hol a határa?
Mi az ami már kirekesztés?

A fenti kérdéseket is alaposan körbejárva, a gyerekekkel átvesszük az interneten való kommunikáció megfelelő használatának módjait és játékos formában beszélünk a hálózat veszélyeiről, hogy hogyan ne érje őket atrocitás, megfélemlítés, átverés.
A netikett főbb témakörei az e-mailezés, chatelés, biztonságos Facebook-használat, valamint plusz hangsúlyt fektetünk az online tanórákon való elfogadott viselkedésre is.
Az előadáson az egyéni odafigyelés mellett a csapatmunkára is nagy hangsúlyt fektetünk. A gyerekek csoportokat alkotva létrehozzák saját digitális házirendjüket, amellyel még közelebb tudnak kerülni a biztonságos internethasználat eléréséhez.

#Facebook 😉
Fontos, hogy gondolkodjunk mielőtt posztolunk. Bármi, amit felrakunk az internetre, az a nem megfelelő biztonsági beállítások hiányában örökre fent is marad.
Fontos, hogy kétszer is meggondoljuk, mielőtt kommentelünk vagy megosztunk magunkról egy képet. Értelmetlen viták és kirekesztés is kialakulhat egy átgondolatlan posztból vagy chatelésből.
Fontos, hogy csak olyan embereket jelöljünk vissza ismerősnek, akiket valóban ismerünk.
Fontos, ha bármilyen atrocitás ér minket online, akkor ne egyedül oldjuk meg a problémát. Szóljunk szüleinknek és/vagy tanárainknak.

Kiknek szól az előadás?
10-14 éves gyermekek számára (felső tagozatosok)

A workshopon a következő játékos applikációkat használjuk:
-Mentimeter
-Kahoot
Ezekkel a programokkal a gyerekek száraz elmélet helyett játékos feladatok által jutnak el a digitális etikett legfontosabb tudnivalóihoz.

Idő:
A workshop egy alkalomból áll, ami 2X45 perc.

Amire szükség van a workshop során:
-internet
-mobiltelefon vagy tablet

Ár: Egyéni jelentkezés esetén: 7900 Ft/fő.
Egy egész osztály jelentkezésénél 24900 Ft/osztály.
Ha a felső tagozaton belül különböző osztályokból állna össze a csoport, akkor fejenként 1000 ft. Az előadás 10 fő felett indul.

Ha több osztály is jelentkezik egy iskolán belül akkor csak 17900 ft osztályonként a workshop.

Jelenleg az előadás online formában zajlik, azonban a korlátozások után akár személyes workshop tartására is van lehetőség.JELENTKEZÉS

Ehhez a workshopunkhoz időpont egyeztetés szükséges, így az alábbi mezők kitöltésével kérjük add meg a neved és az e-mail elérhetőséged, hogy fel tudjuk Veled venni a kapcsolatot.


Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Netikett workshop – Digitális etikett” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük